Vés al contingut

Moment de la signatura Projecte a Mali signatura

Aquest divendres 25 de juliol s’ha efectuat el tret de sortida al projecte “Prêt-à-intégrer” amb la signatura de les tres entitats participants: CCONG- Ajut al desenvolupament, Associació Sant Tomàs i Fundació Privada Mas Albornà.
Amb aquesta signatura de conveni es marca el tret de sortida per tal d’unir esforços i treballar conjuntament en el desenvolupament del projecte anomenat “Prêt-à-intégrer” per a la integració sociolaboral i assistència a persones amb discapacitat i/o malaltia mental a Mali. D’aquesta manera, les tres entitats inicien per primera vegada un projecte de cooperació a l’Àfrica sobre els eixos discapacitat i malaltia mental, un repte poc freqüent i amb poques referències.
L’experiència de CCONG en projectes de cooperació internacional i, en especial, en aquest país africà (on ja n’ha desenvolupat d’altres durant anys) sumada la de Mas Albornà i Sant Tomàs en aspectes relatius a la discapacitat i la malaltia mental, han conduït aquestes dues entitats a sumar esforços i plantejar aquesta iniciativa, d’una durada prevista de 2 anys, aproximadament.
Prêt-à-intégrer, un projecte pioner i integral
El projecte es desenvoluparà a la Comuna Rural de Hombori, situada a l’est de la regió de Mopti, aproximadament a 1000 Km. de Bamako, capital de Mali. En aquesta regió hi viuen prop de 20.000 persones.
El problema específic que aborda aquest projecte és l’abandonament de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i/o amb malalties mentals que resideixen a la Comuna d’Hombori. Aquesta exclusió es plasma en l’absència d’assistència mèdica especialitzada i en la no integració del col•lectiu a la comunitat. D’aquesta manera, aquestes persones romanen al marge de la societat en tots els aspectes que afecten la seva vida: socialització, assistència, treball…
Com a beneficiaris potencials del projecte s’inclouen totes les persones residents a la Comuna d’Hombori que pateixen discapacitat física, psíquica i/o malaltia mental, així com als seus nuclis familiars directes. I és que cal un plantejament integral i que vagi més enllà dels afectats per tal que la iniciativa tingui possibilitats d’èxit, en el context d’una societat amb una escassíssima xarxa assistencial. Cal, doncs, la total implicació i col•laboració de les famílies en el projecte per a tirar-lo endavant. Només arribant a les seves famílies podem ajudar les persones amb discapacitat i malaltia mental.
Més informació