monitors_panel_low

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit arriba al seu primer any d’història de la mà de la Fundació Mas Albornà.  Aquest és un projecte impulsat l’Ajuntament de Torrelavit  i gestionat per la fundació, el qual  posa en valor, la cultura i la vida que aporta l’aigua del Riudebitlles al conjunt del municipi.
Recordem que en aquest espai podreu endinsar-vos en la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals; i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.
Mas Albornà, a través de la feina de 3 professionals s’encarrega de la gestió de l’equipament (atenció al visitant, gestió de la botiga i dels espais i les visites guiades) aporta un component social al projecte.

cia

Durant el primer any d’activitat, s’han fet millores i s’han enriquit els continguts de les visites amb noves propostes (com la visita guiada per Torrelavit o la visita als safareigs i el camí del riu), afegint tallers i activitats complementàries (com el taller de paper reciclat o el de paperines, que s’inaugurarà properament) així com establint aliances amb agents turístics del territori, com cellers o establiments. Tot per fer que l’experiència dels visitants sigui el més enriquidora possible.
També s’han elaborat articles de marxandatge que són venuts a la botiga, com ara davantals, samarretes i bosses per al pa confeccionades a mà, per complementar els productes relacionats amb el món paperer i vinícoles que hi ha a la venda.
D’aquesta manera més de 2000 persones (com escoles, casals, visitants, famílies i altres organitzacions d’arreu del territori) , ja han visitat les nostres instal·lacions, en aquest 12 mesos.
Si vols saber més sobre el centre d’Interpretació de l’Aigua, posa’t en contacte amb nosaltres i sigues el proper a fer la visita! El centre roman obert els dissabtes, diumenges i festius de 10.30 h a 14.30 h. Per a més informació i gestió de reserves www.aiguadetorrelavit.cat i s’ha de trucar al  635 55 32 95 o bé via mail a turisme.aigua@torrelavit.cat