La biblioteca de Vilafranca acull la presentació d’un calendari que rés un recull de les anteriors nou edicions.
La Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès va ser testimoni de la presentació de la novena edició del calendari social de Mas Albornà.
Dos representants de Mas Albornà, Martí Solé (president) i Cristina Barbacil (directora de comunicació) van ser els encarregats d’explicar el tema del calendari d’aquest any. Solé va comentar com enguany s’ha volgut retre un homenatge a la trajectòria del calendari, el qual va començar el seu camí el 2008. Per aquest motiu, el calendari 2016 és un recopilatori de fotografies aparegudes en anteriors edicions. Barbacil, per la seva banda, va fer èmfasi en l’essència que amaga aquesta eina de comunicació: “tot i que han passat nou anys, l’objectiu i la raó de ser del calendari és el mateix: fer visibles les persones i la tasca de Mas Albornà”. També va afegir que “la voluntat de Mas Albornà és que a totes les llars del Penedès hi hagi un calendari penjat a la cuina i que, d’aquesta manera, es recordi les persones i la tasca de la Fundació”.
Durant la presentació es va comptar amb els testimonis en vídeo de dos dels protagonistes d’anteriors edicions: Xavi Torres (periodista de TV3)  i Lloll Bertran (actriu). Els dos van explicar anècdotes de com van viure la seva col•laboració amb el calendari.
Com cada any, el calendari ha comptat amb col•laboració desinteressada de professionals del món de la fotografia i del disseny gràfic: Miquel Rota ha fet les fotografies i l’estudi de disseny gràfic Aquells nois tan simpàtics s’han encarregat de la creativitat gràfica, els quals van explicar els aspectes tècnics i creatius i el repte de fer un recopilatori i donar-li un aire “retro”. Per aquets motiu, totes les fotografies són en blanc i negre combinades amb colors càlids o freds depenent del mes de l’any en què ens trobem.
D’aquesta manera, el calendari 2016 vol fer memòria a la seva trajectòria amb una reedició d’algunes de les fotografies dels anys anteriors, les quals van acompanyades  d’anècdotes i explicacions que amaga cadascuna de les imatges.
El calendari és una eina de comunicació per a la Fundació. Però té també ànima i cara. Un total de 330 persones han cedit la seva imatge al llarg d’aquests nou anys, tan persones conegudes com anònimes i pertanyents a la Fundació. Aquest any, a part del recull d’edicions anteriors, 12 persones de Mas Albornà també acompanyen el calendari, els quals donen cara als mesos de gener i desembre.
El calendari social de Mas és una iniciativa sense afany de lucre: no es ven i no recapta fons. La seva finalitat és fer visible la Fundació i les seves persones i es finança a través del patrocini d’empreses que fan possible que el calendari sigui possible. Aquestes empreses enguany han estat: Vaq Asset Management, Motor Albet, Heliexport, Unipresalud, Grau Maquinària, Canon, MRW i Gràfiques del Foix. El proper 18 de desembre, es podrà obtenir gratuït amb El 3 de Vuit.
Per què una reedició?
Hi ha molta gent que ha conegut el calendari els darrers anys i no sap (o no ha vist), per exemple, que tenim fotos amb moltes persones conegudes. I és que durant els nou anys d’existència, el CALENDARI SOCIAL MAS ALBORNÀ ha presentat fotografies en companyia de personatges coneguts (des d’esportistes com Messi, Gemma Mengual, Nani Roma fins a actors i actrius com Sergi López, Lloll Bertran o Mercè Sampietro passant per periodistes de la talla de Mònica Terribas, Antoni Bassas o Manel Fuentes), programes de televisió com el Polònia o en col•laboració amb organitzacions com les colles castelleres, el bestiari festiu o la DO Penedès.
Amb el calendari 2016 “fem memòria” del camí que hem recorregut fins el moment i recordem persones, associacions i professionals que ens han acompanyat


Recordant el calendari: anècdotes explicades per la Lloll Bertran i el Xavi Torres

http://www.masalborna.tv/2015/12/17/recordant-el-calendari-de-mas-alborna/

Els anteriors calendaris:

http://www.masalborna.org/ca/calendari.php

Making of del calendari 2016

http://www.masalborna.tv/2015/12/03/video-calendari-mas-alborna-2016-un-homenatge/