Vés al contingut

img-20180326-wa00051

La pluja de dissabte no va aconseguir deslluir l’acte de benvinguda del ninot del Serafín a les Cabanyes, que es va convertir en una autèntica festa. Els Xicots de Vilafranca van fer el lliurament de la figura a la Fundació, una figura que quedarà instal·lada al Mas de manera definitiva.

Serafín Rodríguez, membre dels Xicots i de Mas Albornà, va ser el protagonista d’un acte que va tenir la participació d’una representació de la colla, de la Fundació i de l’Ajuntament de les Cabanyes, a més de l’assistència de companys i amics de Mas Albornà. Durant la benvinguda hi va haver moments molt emotius, com el pilar de tres que va parar el mateix Serafín o les paraules que li van adreçar des de la Fundació la responsable del servei d’Habitatge, Sílvia Almirall; l’alcalde de les Cabanyes, Agustí Vallverdú, i la presidenta dels Xicots, Esther Vicente.

img-20180326-wa00031

Els Xicots de Vilafranca van decidir l’any passat que una de les iniciatives per commemorar el seu 35è aniversari seria la construcció d’un ninot a manera de falla amb la imatge del Serafín Rodríguez.

Durant tot l’any, la figura va passar per diferents espais de Vilafranca on va estar un temps exposada: la capella de Sant Joan, l’Escorxador, l’Hospital Comarcal, la residència Ricard Fortuny, la biblioteca i el Complex Aquàtic. Al mateix temps, els Xicots van impulsar una votació popular per tal de decidir si el ninot de falla del Serafín havia de ser indultat o no. Finalment, per àmplia majoria, els votants van decidir que la figura se salvava de la crema.

img-20180326-wa0000

Un any després, els Xicots han tancat el cercle i aquest acte de lliurament ha permès que el ninot amb la imatge del Serafín quedi definitivament instal·lat en un espai tan emblemàtic de Mas Albornà com és el Mas de les Cabanyes.