galls_penedes-a-mallart

Recentment la marca d’embotits de Mas Albornà Mallart Artesans xarcuters i el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès han signat un acord de col·laboració a través del qual elaboraran en exclusiva nous productes fets amb gall del Penedès (Indicació Geogràfica Protegida), els quals han comptat amb l’assessorament gastronòmic de la Fundació Alícia.
Es tracta d’una iniciativa singular, única, inèdita i de territori. Cal fer èmfasi i posar en valor la tasca feta entre les dues entitats, les quals han treballat plegades per a un objectiu comú. Això li aporta un doble valor a la iniciativa: recuperació de la raça Gall del Penedès i la seva singularitat i identitat, i la tasca social de Mas Albornà per la creació de llocs de treball a col•lectius vulnerables i la qualitat i la naturalitat de les elaboracions que fem a Mallart Artesans Xarcuters. Som elaboradors en exclusiva a través d’un acord amb la IGP.
Aquesta sinergia posa de manifest la voluntat d’ambdues organitzacions per a dotar d’un nou patrimoni gastronòmic el Penedès amb el qual tot el territori se’n beneficia des de diferents punts de vista: a nivell gastronòmic, però també econòmic (els productors i elaboradors són locals) i social.
La carn de la IGP Gall del Penedès es caracteritza per la seva qualitat gustativa, el color rogenc i una textura sucosa. Els Galls del Penedès es crien en llibertat a la zona geogràfica protegida per la IGP amb una alimentació que inclou el granet de raïm en la dieta i galliners amb parcs exteriors tot l’any.