safareig

El proper dimecres 22 de març és el Dia Internacional de l’Aigua i des del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit s’ha preparat una activitat especial: la visita als safareigs públics de Torrelavit. El centre d’interpretació de l’Aigua de Torrelavit és un espai gestionat per treballadors de la fundació Mas Albornà, els quals s’encarreguen tant de l’atenció al visitant com de les visites i la gestió de l’espai.
L’activitat especial tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 de març (dissabte i diumenge) i es mantindrà de manera permanent (sempre sota reserva prèvia) com una activitat més de les que proposa aquest centre cultural de la localitat penedesenca.
La nova visita amplia l’oferta d’activitats del centre d’interpretació, la qual compta actualment amb dues visites comentades tant al centre com un recorregut pels principals llocs d’interès de Torrelavit. A més, es preveu que ens les darreres setmanes s’ampliïn les propostes i activitats.
La nova visita començarà al centre d’interpretació i resseguint el camí del riu fins arribar als safareigs. Durant el camí s’explicarà la fauna i flora principal i quina ha estat l’acció de l’home al riu i com en treien profit a través dels molins. Un cop als safareigs, s’explicarà com es feia la bugada i com esdevenia un espai de socialització. La tornada es farà tot passant pel carrer Major fins a arribar al pont de les escoles (unió entre Terrasola i Lavit). El preu de la visita és de 4 euros i la durada és d’una hora aproximadament, amb un novell de difultat baix.
Per a realitzar la visita cal reserva prèvia en cas d’estar interessats cal enviar correu electrònic: turisme.aigua@torrelavit.cat
Us hi esperem!