Centre ocupacional

El projecte social de Mas Albornà

El Centre Ocupacional és un servei assistencial diürn que dóna servei a 84 persones a través de 13 monitors d’atenció directa i un equip psico-social format per professionals de la psicologia i el treball social.

Situat a Vilafranca del Penedès. És un servei social que ofereix atenció rehabilitadora integral individualitzada a les persones amb discapacitat que tenen rendiments laborals limitats. Actua com a centre de dia i la seva finalitat és la consecució dels nivells màxims d’integració social possible.

Activitats

El centre ocupacional programa les seves activitats en base a diferents àrees d’intervenció:

Hàbits per a l’autonomia personal

Hàbits per a l’autonomia social

Llenguatge i comunicació

Activitats esportives

Desenvolupament de capacitats individuals

Centre ocupacional

El Centre Ocupacional és un servei assistencial diürn que dóna servei a 84 persones a través de 13 monitors d’atenció directa i un equip pisco-social format per professionals de la psicologia i el treball social.

Centre ocupacional

El Centre Ocupacional és un servei assistencial diürn que dóna servei a 84 persones a través de 13 monitors d’atenció directa i un equip pisco-social format per professionals de la psicologia i el treball social.

Cada usuari rep un servei personalitzat i en acord a les seves necessitats. Així, s’elabora un PGO, un programa individualitzat on s’hi estableixen els objectius a assolir per la persona a tots nivells, des del social fins al lleure. Les activitats del Centre Ocupacional es divideixen en  diferents tallers, els quals tracten i treballen diferents vessants.
Alguns dels usuaris amb necessitats especial reben, a part, una atenció individual i específica adaptada a les seves particularitats per part d’un professional.


A part, el CO ofereix el servei de menjador així com s’organitzen sortides i activitats de lleure de manera regular cada mes: celebració de festivitats (la Mona, Sant Jordi, Nadal…), excursions i visites, passejades, etc.

Activitats cognitives
Activitats cognitives

Activitats cognitives

L’objectiu d’aquestes activitats és desenvolupar, mantenir i  potenciar habilitats cognitives com ara la motricitat fina, la lectura, l’escriptura, la grafia, la relació espai-temps, etc.
<span class="has-inline-color has-white-color">L'hort</span>
<span class=”has-inline-color has-white-color”>L’hort</span>

L’hort

Tot aprofitant la feina que es desenvolupa en un hort, treballem aspectes relacionats amb la vida laboral, la higiene, etc. A més, ens permet treballar en contacte amb el nostre entorn i aprofitar els recursos que n’obtenim, com fruites i verdures.
Manualitats
Manualitats

Manualitats


Aprofitant diferents materials elaborem a mà tots els nostres productes. D’aquesta manera, fem artesania  amb paper reciclat, bijuteria, molla de pa, espelmes, sabons artesanals, costura i moltes més coses. Cadascun d’aquests productes tenen una història al darrere: la de cadascuna de les persones que els fem!
<span class="has-inline-color has-white-color">Taller laboral</span>
<span class=”has-inline-color has-white-color”>Taller laboral</span>

Taller laboral

A partir dels productes que ens ofereixen els nostres clients, formem part del procés d’elaboració d’articles productius. Treballem, essencialment, aspectes laborals, amb tot el que això implica.
Contacte amb la natura
Contacte amb la natura

Contacte amb la natura

Cada setmana, un grup de persones realitza una sortida de trekking en plena natura. L’exercici físic, la descoberta de l’entorn i l’aprenentatge dels elements de la natura són aspectes que es treballen en aquestes sortides en excursions a indrets de la comarca i rodalies.
<span class="has-inline-color has-white-color">Participació a la comunitat</span>
<span class=”has-inline-color has-white-color”>Participació a la comunitat</span>

Participació a la comunitat

Realitzem diferents activitats a la xarxa que ens ofereix la nostra comunitat, com ara anar a la Biblioteca, la pràctica esportiva (al gimnàs de Les Cabanyes i al de Sant Cugat Sesgarrigues) o el taller de teatre (sala d’actes de Les Cabanyes)
Activitats de cuina
Activitats de cuina

Activitats de cuina

Aquesta activitat es divideix en dues parts, per una banda realitzar una llista de la compra sobre els elements necessaris per a poder elaborar un aliment (pa o postre)  per altre banda l’elaboració del plat.
<span class="has-inline-color has-white-color">Aula TIC</span>
<span class=”has-inline-color has-white-color”>Aula TIC</span>

Aula TIC

A través de les noves tecnologies es busca maximitzar les potencialitats dels usuaris a més de crear nous mecanismes d’expressió.
A la nostra aula d’informàtica es treballa de manera pràctica l’ús de l’ordinador aplicat a les noves tecnologies i també la navegació per internet.

Al centre ocupacional fem tallers de manualitats i el resultat són aquests productes socials. Són les nostres creacions, fetes amb ànima i amb una història al darrere.

Els vols conèixer? Són una bona idea per a fer obsequis de celebracions o un regal solidari diferent. Podem personalitzar-los. Truca’ns i en parlem

Productes socials fets a mà

Elaborem a mà tota mena de productes i en personalitzem.
Treballem amb paper reciclat, amb molla de pa, amb pintura… i després ho decorem. Descobriu les nostres propostes.

Els personalitzem per a ocasions especials, celebracions, etc. així com ens adaptem a allò que us pugui interessar.

1. Bijuteria

Arracades, polseres, collarets, clauers

2. Llar

Magnètics, decora-plantes.

3. Oficina

Porta-llapis, estoig, porta-papers, àlbums, llibretes.

4. Regal

Capses personalitzades.

7. Els records de la Diada de Catalunya

Roses, punts de llibre, bosses, agulles, imants.

5. Records

Bateig, comunió, actes especials.

6. Personalitzats

Ens adaptem a allò que us pugui interessar. Per a ocasions especials, celebracions…

Informació i contacte

Si esteu interessats en conèixer més què fem, podeu contactar-nos via e-mail: fetama@masalborna.org

Contacta

Adreça
Centre Ocupacional Mas Albornà
Plaça de la Verema 1
Vilafranca del Penedès (Barcelona)

Horari d’atenció a les famílies
Hores a concertar de les 8.30 a les 16.30 de dilluns a divendres

Equip d’atenció a les famílies

Isabel Ruiz. Directora Tècnica  
isabel.ruiz@masalborna.org | t. 637.81.50.68

Sandra Castillo. Psicòloga
sandra.castillo@masalborna.org  | t. 685.55.32.97

Cristina Raventós. Treballadora Social
cristina.raventos@masalborna.org | t. 685.91.45.88