Calendari social

Ja estan en marxa els darrers detalls per al llançament del que serà el 6è calendari social de la Fundació Mas Albornà, un calendari que aquest 2013 pren regust casteller ja que els protagonistes són els castellers, les colles i els valors que comparteixen amb la Fundació. Els valors compartits entre els castellers i la integració social són l’eix de la proposta.
El calendari de Mas Albornà és una iniciativa de la Fundació Privada Mas Albornà nascuda ara fa cinc anys amb la intenció de fomentar la normalització i la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental, col•lectiu pel qual treballa aquesta organització des de fa més de quaranta anys.
El projecte  ha rebut el suport i col•laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, entitat que vetlla pels interessos comuns de les colles castelleres, pel foment del món casteller i que agrupa més de seixanta colles castelleres.
Tot aprofitant les múltiples coincidències entre els valors castellers i els de la Fundació Mas Albornà (integració, esforç, superació, treball en equip…) s’aposta per a elaborar un calendari del fenomen casteller de caire global i que representi totes les colles, castellers i sensibilitats. “Volem que totes les colles s’ho vegin reflectides, sense importar el color de la camisa sinó el missatge comú que es transmet“, afirma Xavier Cartanyà, gerent de la Fundació.
Les fotografies del calendari, en les què apareixen castellers conjuntament amb treballadors de Mas Albornà, s’ha realitzat en dues sessions fotogràfiques fetes a la TAP (Tarraco Arena Plaça) per considerar-se aquest espai, un punt neutre i significatiu per al món casteller, sense pretendre identificar places o espais amb colles ja que la finalitat del calendari és una altra. “No pretenem reflectir castells, colles o places, sinó castellers, persones i valors“, afirma Cartanyà
S’ha contactat amb diferents colles d’arreu de Catalunya i han estat 15 les que han pres part… amb alguna sorpresa final.
Es tracta d’un calendari distribuït gratuïtament amb el setmanari 3 de Vuit així el mes de desembre, el qual, després de cinc edicions,  ja ve essent una tradició. La idea és  donar a conèixer la tasca de l’entitat i sensibilitzar vers la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental. Aquest calendari, any rere any, ha comptat amb la participació de personatges coneguts com ara futbolistes del primer equip del Barça (Messi, Xavi…); periodistes (Manuel Fuentes, Mònica Terribas, Antoni Bassas…); actors i actrius (Mercè Sampietro, Sergi López, Montse Guallar, Lloll Bertran…); i també esportistes (Gemma Mengual, Àlex Corretja…), escriptors…

El calendari es realitza a través de la feina desinteressada d’un fotògraf i un equip de disseny gràfic. En aquesta són Jemi Paretas (fotògraf) i Pep Casanellas de l’estudi CP Gràfics (estudi de disseny gràfic) els quals s’han encarregat de la imatge, la creativitat i el disseny.
Aquest calendari no seria sense la col•laboració dels patrocinadors, els quals fan possible la materialització d’aquest. Així, col•laboren: Motor Albet, Grau Maquinària, Heliexport, Unipresalud i Vaq Asset Consulting i Cafès Novell.

Més informació sobre el calendari des de la nostra pàgina web